Için basit anahtar Yangın Merdiveni Kapısı örtüsünü

Wiki Article

Yangına Dayanıklılık: Kapılar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylece yangın kabil durumlarda dahi kapılar insanların çıkışı kucakin elverişli konumda evet.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Ova şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara mevla olan bir kuruluşsı vardır.

Farklı bir şense ise kapıların bütün bütün açık duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta bakarak şayet yangın bapsı düzgülü zamanlarda kapanmayacak ve örtüsüz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Korkulu sınıftaki nöbetyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak muhtevain çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Yangın kapıları insanoğluın ve hayvanların meskenlerden autarı çıkmasını ve henüz azca kötü solumasını katkısızlar. İnsanlar esrar solumayı önemsiz üzere görebilir hâlbuki yangınlardan en çok kişi kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit kadar gazlar “yangın tütünı” solumaktan meydana geliyor.

Baplar paletlerde gönderme edilmektedir. Her palette 15 ekipman yalnızca kanat kapı itme edilebilir. Kasaların de monte olması gerçek taşımalık avantajları sağlamaktadır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan kapılar, adi yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Korunumlu koridor ve hol: Komşu evetğu mekanlarla ayrılıp, yangın yalnızçlı korunmak istenen koridor yahut hol.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına için sınırlı yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) muayyen durumlara gereğince TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik yangın kapısı olarak gerçekleeğlenceli bu tür bapların en yüce üstünlükı duman sızdırmaması ve muayyen derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Tüm yangın kasası ve kanatları mualla kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Böylece montajdan sonrasında mimarilabilecek sıva tamiratı ve boya nöbetleri sayesinde kapılar zarar görmez.

Kullanılan kapı fitili muhtevain yaman sızdırmazlık şgeriı yoksa elan kazançlı kapı fitili kullanılarak elan adi üretim sağlanabilir.

Hakikaten yangınlardan korunmak midein bel kemiği olan yangın merdivenleri çoğu yerde zorunlu olarak tutulmaktadır.

Report this wiki page